ΔΙΑΧΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "Human Rights and Democracy in the Age of Information Warfare"

 

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής νέων "Human Rights and Democracy in the Age of Information Warfare" πραγματοποιήθηκε στην πόλη Γιαμπλούνκοβ από τις 7 έως τις 15 Μαΐου 2024. 
Στην εκδήλωση, συμμετείχαν νέοι από διάφορες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Λιθουανία και η Ουγγαρία, με σκοπό να εξερευνήσουν κρίσιμα θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις πρακτικές των ολοκληρωτικών καθεστώτων και την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης. 

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με επιζώντες του κομμουνιστικού καθεστώτος, ενώ παράλληλα ήρθαν σε επαφή με νέους από την Ουκρανία, οι οποίοι προσπαθούν να προβάλλουν τον αγώνα κατά της παραπληροφόρησης και των φυσικών επιθέσεων που πλήττουν τα δημοκρατικά κράτη της Ευρώπης. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, οι συμμετέχοντες δεν εστίασαν μόνο στις θεωρητικές γνώσεις, αλλά βίωσαν και διαπολιτισμικές εμπειρίες, ανακαλύπτοντας νέες κουλτούρες και χτίζοντας φιλίες με νέους από άλλες χώρες. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις φυσικές ομορφιές της Τσεχίας, καθώς και την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής των Βεσκύδων και της Μοραβίας. 

Η χρηματοδότηση του προγράμματος προήλθε από το Erasmus+, το οποίο υποστηρίζει την ευρωπαϊκή συνεργασία και την εκπαίδευση των νέων.





Οκτωβρίου 21, 2024 / by / 0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad