Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Erasmus+ "Democracy Toolkit"


Η Αθανασία, η Τερέζα και η Ηρώ συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Erasmus+ "Democracy Toolkit" που πραγματοποιήθηκε στο Τρεβίζο της Ιταλίας 12-18 Μαίου 2024. 

Μέσω αυτού του έργου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους που σχετίζονται με την ενεργό συμμετοχή, να βελτιώσουν τις τεχνικές τους και να σχεδιάσουν κοινές δράσεις στον τομέα των δημοκρατικών αξιών και της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που αποτελούν τον πυρήνα της ενεργού συμμετοχής.

Μας μεταφέρουν την εμπειρία τους:

"Η εμπειρία μου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα Erasmus ήταν κάτι μοναδικό και νιώθω πάρα πολύ τυχερή που συμμετείχα. Οι δραστηριότητες που είχαν οργανωθεί ήταν πολύ ενδιαφέρουσες με παιχνίδια ρόλων, παρουσιάσεις, debade και podcast. Η οργάνωση και οι υπεύθυνοι ήταν εξαιρετικοί, το ίδιο και ο χώρος που διαμέναμε και η διατροφή που μας παρεχόταν. 
Το σημαντικότερο κομμάτι όμως, ήταν πως μάθαμε πάρα πολλά πράγματα για τη δημοκρατία, τους θεσμούς της Ευρώπης, αλλά και για το πώς η κάθε χώρα διαχειρίζεται τα οποία θέματα προκύπτουν. Η πληροφόρηση αυτή έγινε με τη συναναστροφή που είχαμε τα παιδιά από την Ισπανία, την Ουκρανία και την Πολωνία. Τα παιδιά ήταν εξαιρετικά και συνεργαστήκαμε άψογα σε όλες τις δραστηριότητες, ανταλλάξαμε πληροφορίες και γνώσεις για τα βιώματα και τον τρόπο ζωής τους. Νιώθω πραγματικά σαν να απέκτησα φίλους και ανθρώπους που μπορώ να επισκεφτώ και αυτό ήταν το πιο σημαντικό κομμάτι, πως αν και από διαφορετικές χώρες έχουμε τόσα κοινά αλλά κυρίως κοινή θέληση να δημιουργήσουμε νέους δεσμούς φιλίας αλλά και να κάνουμε τον κόσμο αυτό καλύτερο."
Αθανασία

"Το πρόγραμμα "Democracy Toolkit” που έλαβε χώρα στο Τρεβίζο ήταν πολύ ενδιαφέρον και με γέμισε γνώσεις και εμπειρίες σχετικά τους πυλώνες και τις αξίες της Δημοκρατίας στην Ευρώπη. Λειτουργήσαμε πολύ καλά ως ομάδα και είχαμε σωστά και ενδιαφέρον αποτελέσματα στις δραστηριότητες. Η συναναστροφή με τις άλλες χώρες και τους Ερασμους φίλους μας θα μου μείνει αξέχαστη. Μοιραστήκαμε εμπειρίες, αγωνίες, χαρές και ενδιαφέροντα.
Ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία η συνύπαρξη και συγκατοίκηση με ανθρώπους από άλλη χώρα, οι δραστηριότητες του προγράμματος μου έδωσαν εφόδια και γνώσεις που θα έχω τη δυνατότητα να μεταδώσω στους αυριανούς μαθητές μου ώστε να τους ενθαρρύνω να γίνουν πιο ενεργοί πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης."
Τερέζα
"Η εμπειρία που έζησα στο Τρεβίζο ήταν απίστευτη. Αρχικά, η διαμονή μας στο διαμέρισμα ήταν ευχάριστη καθώς και η συγκατοίκηση με τα υπόλοιπα μελη της ομάδας.  Ο διοργανωτής μας, Φρατζέσκο εκτός από υπέροχος καθηγητής, ήταν και υπέροχος άνθρωπος. Από την πρώτη μέρα έως την τελευταία ήταν εκεί για εμάς στα πάντα.
Αυτό που μου μείνει στο μυαλό για πάντα είναι οι φίλες που έκανα και οι εμπειριες που μοιραστήκαμε μαζί. Όσον αφορά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μένω πλήρως ικανοποιημένη. Έμαθα πολλά νέα πράγματα και τα έκανα βίωμα μέσω debate, παιχνιδιών και άλλων δραστηριοτήτων. Ήδη έχω μεταφέρει πολλές πληροφορίες που έμαθα στα παιδιά στο σχολείο που δουλεύω . 
Είμαι πραγματικά ευγνώμων για την εμπειρία αυτή. Και εύχομαι και να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες." 
Ηρώ

.

Αν θέλεις και εσύ να ζήσεις μία αντίστοιχη εμπειρία "ζωής" μείνε συντονισμέν@ στη σελίδα μας για να ενημερώνεσαι για τις δράσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Join the dream! Join Erasmus+!





Ιουνίου 12, 2024 / by / 0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad